Οκτώ αγνοούμενοι μετανάστες ανοιχτά της Μυκόνου – Ανάμεσά τους τρία παιδιά 3, 8 και 15 ετών

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοικτά της Μυκόνου από το Λιμενικό Σώμα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 108 άτομα, ενώ υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται για τον εντοπισμό 8 αγνοουμένων.


Όσον αφορά τους διασωθέντες πρόκειται για 21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος έγινε αντιληπτό καθώς έπλεε ακυβέρνητο νοτιοδυτικά της Δήλου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι 108 διασωθέντες δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής ακριβή άριθμο των αγνοούμενων. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, ο αριθμός αυτός ίσως να φτάνει και τους 8.Ανάμεσά τους υπάρχουν τρία παιδιά, ηλικίας τριών, οκτώ και 15 ετών. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των διασωθέντων. Η διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια δύο διερμηνέων. Οι Αρχές μέσω έρευνας προσπαθούν να εντοπίσουν τους διακινητές οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι δύο ή τρεις.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *