Λέων για θάνατο φοιτητή στη Σίφνο: Μέχρι στιγμής τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και τίποτα να θεωρηθεί βέβαιο!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά που υπάρχουν γύρω από τον θάνατο του άτυχου φοιτητή στη Σίφνο.


Ο κ. Λέων επισημαίνει πως παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική εξέταση «δείχνει» ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο τα ευρήματα αυτά από μόνα τους δεν οδηγούν σε ένα συμπέρασμα για το θάνατο του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο.

Μάλιστα, εξηγεί ότι η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, οπότε πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και τίποτα να θεωρηθεί βέβαιο.

Όπως τονίζει, πλήρης εικόνα θα υπάρξει μόλις ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 23χρονος φοιτητής ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο ούτε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως αιτία θανάτου, αλλά ούτε και να αποκλειστεί.


Ο 23χρονος βρισκόταν για διακοπές στη Σίφνο. Δεν αισθανόταν καλά και την Τρίτη είχε παραμείνει στη σκηνή του μακριά από τους φίλους του.


Το απόγευμα πήγε στην παραλία, όπου και συνάντησε την παρέα του. Μόλις βγήκε από τη θάλασσα, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία, έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *