Κορωνοϊός: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού 1ης δόσης από τους άνω των 60

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα στις ηλικίες 60 ετών και πάνω, ένα τσουνάμι αιτήσεων έπεσε πάνω στη πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.


Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που κλείνουν ραντεβού για να λάβουν την πρώτη δόση έχει εκτιναχθεί, σε σχέση με τον καθημερινό μέσο όρο του τελευταίου δεκαημέρου.

Αύξηση παρουσιάζει ο ρυθμός με τον οποίο κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό με την πρώτη δόση, οι ανεμβολίαστοι που δεν είχαν προχωρήσει μέχρι σήμερα στη λήψη του παρασκευάσματος.

Να υπενθυμίσουμε, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός. Επισημαίνουμε ότι, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών. Για όσες και όσους δεν πάνε μέχρι τότε, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Όσο αναφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ενα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *