Σύσκεψη για την κακοκαιρία – Στυλιανίδης: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις – Αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112»

Η πορεία της κακοκαρίας  αξιολογήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη


Όπως επεσήμανε ο υπουργός, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, ως και την Παρασκευή, η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί και οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

«Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα.  Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήδη από χθες, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα», τόνισε.

Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε ισχυρή σύσταση σε όλους τους πολίτες στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Για σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, περιμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και τοπικά στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και στα ηπειρωτικά υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33-34, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30-32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.


Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 30-31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29-30 βαθμους

Άνοιξαν και σήμερα απο το πρωί οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της Αττικής ενώ δεν λείπουν οι αστραπές και οι βροντές. 

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:


Σήμρα Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *