Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, που σταδιακά, σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, γρήγορα και στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και από το απόγευμα και στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια και νότιοι-νοτιοδυτικοί στην υπόλοιπη χώρα, 5 με 7 μποφόρ, δε στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν λίγο. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).


Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο κυρίως στα βόρεια, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην βορειοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).


Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και πρόσκαιρα στην κεντρική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας και πρόσκαιρα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5-7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους και στα νότια σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5-7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία με σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Στα νότια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα


Για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, καθώς και της Θράκης τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στη βόρεια και την κεντρική χώρα θα είναι αισθητή, φθάνοντας τους 8 με 10 βαθμούς στα βόρεια, τους 10 με 12 βαθμούς στα νότια και τους 14 με 16 στα νησιά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *