Καινοτόμες δράσεις για την προβολή του Μαραθωνίου της Αθήνας

Νέες βάσεις συνεργασίας ανάμεσα στην Ομοσπονδία Στίβου και την πολιτεία τέθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.


Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του υπουργού συμμετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Σωτήρης Κυρανάκος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα και αποσκοπούσε στην από κοινού προβολή της χώρας στο εξωτερικό μέσα από τις διοργανώσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας και του Ημιμαραθωνίου.

Η συμμετοχή της χώρας σε κορυφαίες εκθέσεις Μαραθωνίου του κόσμου, ο σχεδιασμός της νέας οπτικής ταυτότητας του Μαραθωνίου και οι νέοι τρόποι προβολής της χώρας μέσα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν και σε καινοτόμες δράσεις για τον Τουρισμό, οι οποίες έχουν στόχο να δώσουν ώθηση όχι μόνο στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, αλλά και στην εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη διοργάνωση Συνεδρίου, που θα αφορά στο δρομικό κίνημα, με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί κυρίως με το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητισμού στην κοινωνία μιας πόλης και μιας χώρας γενικότερα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση πως και φέτος υπουργείο Τουρισμού και ΣΕΓΑΣ θα έχουν καθοριστική συμβολή στην προβολή και στην ανάπτυξη της Αθήνας, μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ομοσπονδίας θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες προώθησης των θεμάτων που συζητήθηκαν, καθώς και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *