Ισθμός: Διαψεύδει η υπεύθυνη εταιρία ότι έκλεισε η διώρυγα

Νέα κατολίσθηση φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στη Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ξανά η διέλευση, λίγες μόλις ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.


Μετά την κατολίσθηση πρανών, όπως αναφέρει το loutraki365.gr, στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

Λίγο αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία


Η νέα πτώση των πρανών συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.


«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», έγραψε στο tweet του.

Διαψεύδει η διαχειρίστρια εταιρία

 
Σε διάψευση των πληροφορίων περί νέας κατολίσθησης στη Διώρυγα της Κορίνθου προχώρησε η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος της Κορίνθου, που διαβεβαιώνει ότι λειτουργεί κανονικά – και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:


«H ΑΕΔΙΚ διαψεύδει δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, που κάνουν λόγο για διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας.

Η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια από σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, και ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες διελεύσεις.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων για την απρόσκοπτη διέλευση, χωρίς περιορισμούς στα βυθίσματα.

Η ΑΕΔΙΚ με σεβασμό προς τους πελάτες και χρήστες των υπηρεσιών της, ενημερώνει ότι σήμερα η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργεί πλήρως από τις απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της».

Το Newpost επικοινώνησε με το λιμεναρχείο Κορίνθου το οποίο ανέφερε ότι η διώρυγα δεν έχει λειτουργήσει ακόμη -διαψεύδωντας την ΑΕΔΙΚ- και πως αναμένεται από στιγμή σε στιγμή το άνοιγμα της.

Σημειώνεται επίσης πως πριν τρεις ημέρες στο σημείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ενημερώθηκε για τα έργα αποκατάσταση των προηγούμενων κατολισθήσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *