Η Περιφέρεια Αττικής στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Πεντέλη – Απάντηση στις «ατυχείς αντιπολιτευτικές δηλώσεις»

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, ξέσπασαν φωτιές στην πλευρά της Πεντέλης οι οποίες επεκτάθηκαν γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, οδηγώντας την Πολιτική Προστασία να εκπέμψει σήμα εκκένωσης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δυνατή φωτιά.


Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της έθεσε τις δυνάμεις της στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, ενισχύοντας άμεσα την Πυροσβεστική και τους πληττόμενους Δήμους.

Υδροφόρες, οχήματα, ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμός καθώς και κινήσεις σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, το Υπουργείο Εσωτερικών, και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο συνθέτουν τις δράσεις που έλαβε άμεσα η Περιφέρεια Αττικής.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια βρέθηκε αμέσως στο πεδίο της φωτιάς ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ώστε με άμεση εικόνα να μπορεί να βοηθήσει στην διαδικασία αντιμετώπισης και να έχει τον καλύτερο συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αντιλαμβανόμενος την αγωνία και τις δυσκολίες των πολιτών που πλήττονται οι κατοικίες και οι περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», «πρόσωπα που είναι στελέχη της Αντιπολίτευσης της κας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική καθώς και συγγενείς τους, βγήκαν με δημόσιες δηλώσεις στα ΜΜΕ και προέβησαν σε συγκρίσεις με την καταστροφική φωτιά στο Μάτι του 2018, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Περιφερειάρχης. Ύστερα όμως επανήλθαν λέγοντας ότι “ζητούν συγνώμη αν αναστάτωσαν κόσμο…”, εφόσον τελικά είδαν στην πράξη ότι υπήρξε πραγματική και άμεση προσπάθεια αντιμετώπισης της φωτιάς, και επίσης ότι στα πέντε λεπτά δημοσιότητας που είχαν λόγω του επιθέτου τους εκτέθηκαν οι ίδιοι».


«Τέτοιες δηλώσεις προσώπων που αποτελούν στελέχη της αντιπολίτευσης και επιδιώκουν να υπάρξει ένας καταστροφικός συμψηφισμός με την Καταστροφή στο Μάτι επί της περασμένης διοίκησης της Περιφέρειας, είναι το λιγότερο ατυχείς και ίσως και κακεντρεχείς μιας και μοιάζουν να θέλουν να υπάρξουν καταστροφές σε ζωές και περιουσίες ώστε να σβηστούν οι μνήμες από τα γεγονότα του 2018» σημειώνει η ανακοίνωση.


Όπως υπογραμμίζει, «ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην προσπάθεια της πυρόσβεσης, με το μηχανισμό και τις δυνάμεις της Περιφέρειας στην πλήρη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας στις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που προκαλούν οι φωτιές στην Αττική και θα συνεχίσει να βρίσκεται όποτε χρειάζεται, ενώ βασική αρχή λειτουργίας παραμένει η προφύλαξη. Η διοίκηση της Περιφέρειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες με έργα και δράσεις προφύλαξης απέναντι στα καιρικά φαινόμενα και με άμεση παρέμβαση με όσες δυνάμεις διαθέτει σε κάθε δύσκολη στιγμή με μοναδικό γνώμονα το ανθρώπινο συμφέρον».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *