Γυναικοκτονία στην Κυψέλη: Πως η ΕΛΑΣ έπιασε τον δολοφόνο που σκότωσε την ερωμένη του στη μέση του δρόμου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το άγριο φονικό που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (28/8) σε κεντρικό δρόμο στην Κυψέλη, με 36χρονη γυναίκα από το Μπαγκλαντές να δολοφονείται άγρια από 40χρονο ομοεθνή της με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Ολα έγιναν στη μέση του δρόμου, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών που είδαν τον άνδρα να κατακρεουργεί με μανία την άτυχη γυναίκα.


Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το θέαμα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας ήταν σοκαριστικό. Ο 40χρονος είχε μαχαιρώσει τη γυναίκα σε διάφορα σημεία του σώματος της. Αρχικά στην κοιλιά, στη συνέχεια στο πρόσωπο όπου οι αρχές εντόπισαν ένα μεγάλο τραύμα ενώ είχε σχεδόν ακρωτηριάσει το δεξί χέρι της 36χρονης.

«Δεν μετανιώνω που τη σκότωσα»
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών μαζί με ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να συλλέξουν άμεσα πληροφορίες και να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Μέτα από περίπου δυο ώρες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην οδό Θήρας, στην Κυψέλη, σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο 40χρονος, τα τελευταία δύο χρόνια διατηρούσε ερωτική σχέση με την 36χρονη, η οποία δανειζόταν από αυτόν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να βοηθά και τον σύζυγό της που ήταν άνεργος.

Όταν του ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος πήγε έξω από το σπίτι, και την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. «Ναι, εγώ τη σκότωσα. Μου χρωστούσε 20.000 ευρώ. Με κορόιδευε και δεν σκόπευε να μου τα δώσει πίσω. Δε μετανιώνω για αυτό που έκανα», δήλωσε ο 40χρονος κατηγορούμενος. Μόλις το ασθενοφόρο παρέλαβε την 36χρονη για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες. Λίγα λεπτά μετά, βρήκαν το μαχαίρι στη λάμα του οποίου υπήρχαν ίχνη από αίματα.

Ο σύζυγος της 36χρονης φέρεται να γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε ραντεβού με τον 40χρονο και όταν οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί, εκείνος τους έδωσε τα στοιχεία του δράστη. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε σπασμένο το κινητό τηλέφωνο του θύματος και μια ακόμη συσκευή που ανήκε στον δράστη.


Τι τον «πρόδωσε» στις Αρχές
Αυτό που πρόδωσε τον δράστη ήταν η θήκη και το μαχαίρι με το οποίο έκανε το έγκλημα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, το είχε αγοράσει από το κέντρο της Αθήνας. Δράστης και θύμα δούλευαν μαζί στην ίδια επιχείρηση και όπως είπε στους αστυνομικούς ο δράστης, τα τελευταία χρόνια διατηρούσαν ερωτική σχέση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγος του θύματος ήταν άνεργος και τον συντηρούσε η γυναίκα του, η οποία δανειζόταν χρήματα από τον δολοφόνο και εραστή της.


«Μαζεύτηκαν 20.000 ευρώ και δεν μου τα έδινε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια περιέγραψε πως διέπραξε την ειδεχθή πράξη λέγοντας πως όταν του ζήτησε να χωρίσουν πήγε και αγόρασε ένα μαχαίρι από την Ομόνοια, πήγε στο σπίτι της και της ζήτησε να κατέβει κάτω. Όταν εκείνη εμφανίστηκε της ζήτησε το λόγο για την απόφαση του χωρισμού και τα χρήματα. Και όταν αρνήθηκε να τα δώσει όρμησε πάνω της και την έσφαξε.

Την Τετάρτη η απολογία του δράστη
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στον 40χρονο που σκότωσε την 36χρονη στην Κυψέλη. Εις βάρος του ασκήθηκε ακόμα δίωξη και για τα αδικήματα της οπλοφορίας- οπλοχρησίας. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο εδώ και εβδομάδες, καθώς οι έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών δείχνουν ότι ο 40χρονος είχε αγοράσει το μαχαίρι, με το οποίο δολοφόνησε την 36χρονη, πριν από δύο εβδομάδες στην περιοχή της Ομόνοιας και όταν ο ίδιος πήγε στο ραντεβού που είχε δώσει με τη γυναίκα ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το έγκλημα στην Κυψέλη
«Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ανθρωποκτονία 36χρονης αλλοδαπής, που διαπράχθηκε, μεσημβρινές ώρες της 28-8-2022, σε οδό στην περιοχή της Κυψέλης. Δράστης είναι 37χρονος ομοεθνής της. Η 36χρονη, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν στο σημείο, ερεύνησαν τον περιβάλλοντα χώρο και εντόπισαν εντός κάδου απορριμμάτων, μαχαίρι που έφερε ίχνη αίματος και το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης του εγκλήματος.


Μετά από συντονισμένες και στοχευμένες αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τον 37χρονο να κινείται στην περιοχή της Κυψέλης και σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του θήκη μαχαιριού που αντιστοιχεί στο κατασχεθέν μαχαίρι. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, με φερόμενο κίνητρο οικονομική διαφορά που είχε με το θύμα. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *