Γαλεντέρης για Τζωρτζίνα: Αδύνατον να χορηγήθηκε από γιατρούς τέτοια ποσότητα κεταμίνης!

Η κεταμίνη που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια, αλλά είναι αδύνατον αυτό να έγονε από τους γιατρούς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Δημήτρη Γαλεντέρη.


Μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του Mega, επεσήμανε πως η κεταμίνη που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2′ και κορυφώνεται στα 5′, ενώ ενδομυϊκά η δράση κορυφώνεται στο 10λεπτο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

 «Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *