Φωτιά στη Γλυφάδα: Ανησυχία για επέκταση της πυρκαγιάς στη Βούλα – Πώς ξεκίνησε

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άνω Γλυφάδα. Για κατάσβεση επιχειρούν και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά μπορεί να επεκταθεί τα επόμενα λεπτά στην Βούλα, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και δημιουργούνται ανεξέλεγχτοι στροβιλισμοί.


Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο βρίσκονται ήδη 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν σπίτια ωστόσο για την ώρα δεν απειλούνται, καθώς οι φλόγες είναι μακριά.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού. Η πρώτη εστία της φωτιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει αντιμετωπιστεί, αλλά λόγω ισχυρού ανέμου, η πυρκαγιά έφυγε προς το βουνό, σε σημεία που δεν μπορούν να επιχειρήσουν επίγεια μέσα, αλλά μόνο εναέρια. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η φωτιά φαίνεται να έχει «εγκλωβιστεί» από τα εναέρια μέσα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Εξαιτίας της βλάβης στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως είπε ο κ. Παπανικολάου. Την ίδια ώρα, λόγω της πυρκαγιάς, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *