Ευρωπαϊκό ασημένιο μετάλλιο για τις ελληνικές θάλασσες!

Δεύτερη στην Ε.Ε. μετά τη Μάλτα, αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους άμεσους ανταγωνιστές στον τουρισμό, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, κατατάσσεται η χώρα σε ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων κολύμβησης, σύμφωνα με την έκθεση για το 2021, που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης δείχνει ότι το 2021 σχεδόν το 88 % των ευρωπαϊκών περιοχών κολύμβησης πληρούσαν τα πιο αυστηρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα ύδατα «εξαιρετικής ποιότητας». Η αξιολόγηση παρέχει μια καλή ένδειξη για τους τόπους στους οποίους μπορούν οι λουόμενοι να βρουν την καλύτερη ποιότητα περιοχών κολύμβησης σε ολόκληρη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Η αξιολόγηση, η οποία εκπονήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασίζεται στην παρακολούθηση 21.859 περιοχών από όλη την Ευρώπη.


Αναφορικά με την Ελλάδα, στη χώρα αξιολογήθηκαν 1.683 πλαζ κολύμβησης, ενώ το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ότι τα ύδατα 1.612 ή του 95,8% αυτών ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Μόνο η Μάλτα πέτυχε καλύτερη επίδοση με 96,6%, ενώ μετά την Ελλάδα κατατάχθηκαν οι άλλες τουριστικές χώρες του νότου: Η Κροατία με 95,7%, η Κύπρος με 93,3%, η Πορτογαλία 88,5%, η Ιταλία με 87,9% και η Ισπανία με 87,4%.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *