Έκτακτη ενημέρωση από Πυροσβεστική: Μεγάλος κίνδυνος για φωτιές και τη Δευτέρα (04/07)

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών θα παραμείνει μεγάλος και το επόμενο 24ωρο (04.07.2022).


Ειδικότερα, για τη μεγάλη φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας, η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Βάλμη Ηλείας για την εκκένωσή του. Στη φωτιά αυτή επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Όπως υπογραμμίστηκε, ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμένει υψηλός και για τη Δευτέρα (04.07.2022), ιδιαίτερα για περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου, ενώ η πυροσβεστική θα παραμείνει σε επιφυλακή με αυξημένες περιπολίες.

Για τη Δευτέρα (04.07.2022), όπως είπε η εκπρόσωπος, απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση, ενώ ισχύουν οι συστάσεις προς τους πολίτες για αποχή από κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

Την πρώτη αυτή δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου, η πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 52 δασικές πυρκαγιές, και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *