Δολοφονία στην Κυψέλη: Τι υποστήριξε στον εισαγγελέα η μητέρα – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί

Η 29χρονη μητέρα ελληνικής καταγωγής που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε συνεργασία με τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της, έφτασε το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με σκυμμένο το κεφάλι και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Έτσι, μετά την εμφάνιση στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας πριν πέντε χρόνια και να έκρυψαν το πτώμα σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη. Η μητέρα ισχυρίζεται πως δεν ήξερε τίποτα.


Στην προανακριτική κατάθεση δήλωσε επανειλημμένα πως «εγώ δεν ξέρω, δεν είδα δεν άκουσα τίποτα», κατηγορώντας τον σύντροφό της για τον θάνατο του γιου της. Ο σύντροφός της, σύμφωνα με πληροφορίες χρήστης ουσιών και οικοδόμων στο επάγγελμα, το 2017 δολοφόνησε τον μικρό Αντρέα, του έβαλε στο στόμα μονωτική ταινία, επειδή το παιδί πεινούσε και δεν το τάιζαν. «Ηθελα να σταματήσει, το βρήκα νεκρό», είπε κυνικά ο 33χρονος στους αστυνομικούς με τη μητέρα του παιδιού να αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση (έπαιζε videogame, όπως είπε) ενώ το παιδάκι ήταν νεκρό και το είχαν βάλει σε εργαλειοθήκη στην αυλή του σπιτιού τους στην Κυψέλη και στη συνέχεια σε εργαλειοθήκη σε καναπέ σε άλλο διαμέρισμα στην Κυψέλη, γιατί από το πρώτο σπίτι πήραν έξωση. Ο 33χρονος μάλιστα για 5 χρόνια περιέφερε τα οστά του μικρού Αντρέα στο κέντρο της Αθήνας μέσα στην εργαλειοθήκη.

 
Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκρυψη του πτώματος, η 29χρονη αποστασιοποιείται λέγοντας ότι όταν ο Πολωνός έκανε ο,τι έκανε της είπε «Φύγε. Θα το τακτοποιήσω» και εκείνη έφυγε χωρίς να ξέρει από εκεί και πέρα τι έκανε.


Το χρονικό της μακάβριας δολοφονίας στην Κυψέλη
Ο μικρός Αντρέας είχε εξαφανιστεί πριν πέντε χρόνια και η μητέρα του έλεγε πως βρισκόταν στην Πολωνία με τον πρώην σύζυγό της. Oι αστυνομικοί που όλα αυτά τα χρόνια ερευνούσαν την υπόθεση εξαφάνισης προχώρησαν σε έρευνες στο σπίτι τoυς στην Κυψέλη, όπου ανακάλυψαν κρυμμένο το πτώμα του παιδιού στην εργαλειοθήκη στην βεράντα. Η άγρια δολοφονία του μικρού Αντρέα έγινε στις αρχές του 2017, μεταξύ 10 και 12 Ιανουαρίου. Το βράδυ της δολοφονίας του 7χρονου ο 33χρονος σήμερα Πολωνός σύντροφός της, είχε βάλει τιμωρία τον μικρό Αντρέα. Το παιδί δεν μπορούσε να αντέξει ούτε την ορθοστασία ούτε και την πείνα και ξέσπασε. Εβαλε τα κλάματα και άρχισε να διαμαρτύρεται. Τότε ο Πολωνός του έκλεισε το στόμα και τη μύτη με μονωτική ταινία, ώσπου το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αδερφούλα του Αντρέα γλίτωσε, γιατί κατάφερε να πάει σε ανάδοχη οικογένεια λόγω της κακοποίησης, την οποία είχε υποστεί και εκείνη για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του ενώ από τις καταθέσεις του προκύπτει πως στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα του 7χρονου. Η ίδια πάντως επιμένει πως δεν ήταν παρούσα στη δολοφονία και υποστηρίζει πως βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή.


Οι αστυνομικοί πάντως δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς της και θεωρούν πως ήταν παρούσα καθ΄ όλη τη διάρκεια του περιστατικού και δεν προέβη σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την ανθρωποκτονία. Όταν το παιδάκι έφυγε από τη ζωή, ο 33χρονος Πολωνός φέρεται να της είπε «φύγε, άστο και θα το φτιάξω εγώ». Έτσι, εκείνη έφυγε από το σπίτι για λίγο και εκείνος, αφού έχτισε στην ταράτσα ένα μικρό τσιμεντένιο τάφο, όπου έβαλε τη σορό του παιδιού, πέταξε τα ρούχα, τα παιχνίδια και το κρεβάτι του στους κάδους απορριμμάτων. Σε όλους έλεγαν ότι ο Αντρέας ήταν με τον βιολογικό του πατέρα στην Πολωνία, για να καλύψουν τη στυγερή δολοφονία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *