Διεκόπη η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη – Παρών στο δικαστήριο ο τηλεπαρουσιαστής

Διεκόπη για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων έξω απο το σπίτι του στα βόρεια προάστια της Αθήνας.


Η δίκη διεκόπη έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν στο δικαστήριο λόγω κωλύματός τους δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. «Υπάρχει θέμα 18μηνου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια» είπε ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστήριο εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο και δόθηκε αυτή η ολιγοήμερη διακοπή.

 «Παρών» στο δικαστήριο ήταν τόσο ο κατηγορούμενος παρουσιαστής όπως και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, εκ των οποίων οι δυο είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, θα δικαστούν για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων. Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, κ.ά.

Το παραπεμπτικό βούλευμα δέχεται πως οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στο Διόνυσο, το 2021, ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο. Σκοπός του ήταν να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει.


Ακόμη, για δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή, το βούλευμα αναφέρει πως τέλεσαν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά στην ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσαν στις 16 Απριλίου του 2021 κατά αστυνομικών, στη Λεωφόρο Θησέως.


Πηγή φωτό: protothema.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *