Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες για να καταθέσει το παιδί τους στεφάνι!

Μέσω ανάρτησής του, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis,  Στράτος Φαναράς, γνωστοποίησε το τέχνασμα ενός διευθυντή σχολείου όταν για τους μαθητές που θα κατέθεταν το στεφάνι για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 28ης Οκτωβρίου, δεν κληρώθηκε Έλληνας μαθητής.


Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά, ο οποίος δεν αποκάλυψε την περιοχή και το σχολείο για να προστατεύσει τη μαθήτρια, παιδί οικογένειας μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, έγινε αποδέκτης μιας πρωτοφανούς ρατσιστικής αντιμετώπισης, όταν κληρώθηκε να τιμήσει τη χώρα με δάφνινο στεφάνι στο ιερό μνημείο των πεσόντων.

Οι γονείς του κοριτσιού πήγαν στο σχολείο για τα διαδικαστικά όταν άκουσαν τον διευθυντή να απαιτεί από τους ίδιους να πληρώσουν το στεφάνι με 50 ευρώ, μια διαδικασία που κατά παράδοση αναλαμβάνει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά, το απαράδεκτο αυτό τέχνασμα οφείλεται στην ελπίδα του διευθυντή ότι «ίσως οι “ξένοι” φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *