Διχασμένοι οι επιστήμονες για το άνοιγμα των σχολείων! Ποιοι ζητούν μια εβδομάδα παράταση

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, εξηγούν γιατί πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία και τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.


Δείτε όσα είπαν στο OPEN

Για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι καθηγητές Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης και Ιωάννης Κιουμής.

«Δεν με φοβίζει τόσο πολύ ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί θα νοσήσουν πολλά παιδιά ή ότι θα νοσήσουν οι εκπαιδευτικοί» τόνισε ο Νίκος Τζανάκης ο οποίος σημείωσε πως μέσα σε αυτή την παράταση της μιας εβδομάδας θα μπορούσαν να φανούν τα στοιχεία των άλλων χωρών.

Υπέρ του σεναρίου της μιας εβδομάδας καθυστέρησης της επαναλειτουργίας των σχολείων τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ιωάννης Κιουμής, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της αποφυγής του συνωστισμού που επαναλαμβάνει η κυβέρνηση «υπονομεύεται από την έναρξη των σχολείων, καθώς τα σχολεία είναι εστίες συνωστισμού».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *