Χειροπέδες στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που συνέλαβαν τον γυμνασιάρχη – Θα κατηγορηθούν για αρπαγή

Στο αστυνομικό τμήμα της Κατερίνης κρατούνται τα άτομα που συμμετείχαν στο αδιανόητο περιστατικό και πέρασαν χειροπέδες στο γυμνασιάρχη του σχολείου στην Πιερία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, οι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν με αρπαγή, κατηγορία που είναι κακούργημα.


Ολα έγιναν σήμερα το πρωί, όταν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας-Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.


Παρέμβαση Θεοδωρικάκου


Αμεση παρέμβαση για το θέμα έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δηλώνοντας ότι «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου στην Πιερία που πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *