Πάτρα – Ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας θα φωτίσει το μυστήριο των θανάτων των τριών κοριτσιών – Ξεκινούν οι καταθέσεις

Η υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην έχει δημιουργήσει ερωτηματικά που αναμένεται να απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι καταθέσεις των γιατρών και των ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.


«Κλειδί» στην υπόθεση αποτελούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της μικρής Τζωρτζίνας, που αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο του θανάτου της

Σε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Οι απαντήσεις από τον βηματοδότη

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση.

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα η ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την «ιατροδικαστική διερεύνηση», όπως αναφέρει, «των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα».


Συγκεκριμένα, η Αγγελική Τσιόλα αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντόνως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό, τόσο στην οικογένεια που πενθεί, όσο και στις προανακριτικές και ανακριτικές αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:


Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος, ιατρών που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -προέδρων ιατρικών συλλόγων, ιδιωτών ιατροδικαστών, οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιώντας τίτλους προέδρων -αντιπροέδρων – γραμματέων κ.ο.κ – μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των αρχών της δεοντολογίας ιδιώτες ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό, ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, στα πανεπιστημιακά και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας».

«Ανοίγουν»  όλοι οι φάκελοι των νοσηλειών των τριών κοριτσιών

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, τα οποία με διαφορετικό ιστορικό κατέληξαν με παρόμοια κλινική εικόνα και πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια.

Τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, την ώρα που οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αθήνας.


Εν τω μεταξύ, «κλειδί» στην υπόθεση είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών. 

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών, αλλά και τα πορίσματα δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες των τριών θανάτων, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *