Αρνείται τα πάντα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι αναφέρει στο υπόμνημά της

Αρνείται τα πάντα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία το απόγευμα της Τετάρτης (13/7) κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου της, το υπόμνημά της στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 


 
Σημειώνεται ότι η 33χρονη είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, καθώς θεωρείται βασική ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ήδη προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου στις έγγραφες εξηγήσεις της αρνείται τα πάντα και αμφισβητεί τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρια. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι για τον θάνατο της Ίριδας, υποστηρίζει πως το έκζεμα στο πρόσωπο το είχε από πριν και γι’ αυτό ελάμβανε αγωγή. Σχετικά με τη στάση στην οποία βρέθηκε νεκρό το έξι μηνών βρέφος – δηλαδή παράλληλα με το κρεβάτι – ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή η Ίριδα είχε αρχίσει να μπουσουλάει και άλλαζε θέσεις μέσα στην κούνια της.

 
 Όπως είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες ο συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος, το γραπτό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι πλήρες, πολυσέλιδο και καλά τεκμηριωμένο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να χρειαστεί να κληθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να δώσει περαιτέρω, προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η  33χρονη από την Πάτρα ήταν να απολογηθεί μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Αναμενόταν να καταθέσει το υπόμνημά της σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Όμως, ο δικηγόρος ζήτησε ολιγόωρη παράταση και τελικά το κατέθεσε στις 6 το απόγευμα.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρασκήνιο της επιλογής της να δώσει έγγραφες εξηγήσεις.  Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχε περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού την Πέμπτη 30 Ιουνίου, προκειμένου να επιδώσει την κλήση στην Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την εισαγγελική παραγγελία. Όπως είχε γράψει το enikos.gr, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, εξέφρασε την επιθυμία της να μεταβεί η ίδια στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει δια ζώσης. “Θα ήθελα να έρθω να καταθέσω εγώ” φέρεται να τους είχε πει. Οι αστυνομικοί είχαν μείνει λοιπόν με την εντύπωση πως θα γινόταν μεταγωγή της από τις φυλακές, προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.  Ωστόσο, αυτό στην πορεία άλλαξε, άγνωστο για ποιον λόγο. Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με τους αστυνομικούς ο δικηγόρος της 33χρονης, λέγοντάς τους πως η κατάθεσή της θα γίνει μέσω υπομνήματος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *