Αποδοκιμάζουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο τουρκικής αγοράς ρωσικών πυραύλων S400

Την έντονη αποδοκιμασία του στο ενδεχόμενο η Τουρκία να αποκτήσει νέες συστοιχίες του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 εξέφρασε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.


Η αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας έρχεται στον απόηχο του δημοσιεύματος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS που υποστηρίζει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του συστήματος S-400.

Υπενθυμίζεται ότι οι προθέσεις της Άγκυρας δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα πλήρως, καθώς μένει να επιβεβαιωθεί το εάν όντως η Τουρκία σκοπεύει να υπογράψει μια νέα αμυντική σύμβαση με τη Ρωσία όπως υποστηρίζει το πρακτορείο TASS. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, το ενδεχόμενο να προμηθευτεί μια νέα συστοιχία πυραύλων S 400παραμένει στο τραπέζι, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει ήδη υπογράψει με τη Μόσχα.

Και τα δύο σενάρια βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος χαρακτηρίζει τη προμήθεια επιπλέον S-400 ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων και καλεί την Τουρκία να απορρίψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει έναν εγκληματία πολέμου.

«Ανησυχώ βαθύτατα για τις αναφορές ότι η Τουρκία εξετάζει περαιτέρω αγορές του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, μια παράδοση που θα αποτελούσε άλλη μια ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ που επιβάλλονται από τον Νόμο για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων» αναφέρει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε ανακοίνωσή του.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *