Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα δικαστήρια, αναφέρεται η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων (ΟΔΥΕ) με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Ζητεί συνάντηση μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες και τις συνέπειες που αυτά έχουν στην απονομή της Δικαιοσύνης.


«Τα Δικαστήρια, ο χώρος απονομής της Δικαιοσύνης, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και δεν υπάρχει ούτε μία χαραμάδα ελπίδας, πως η κατάσταση αυτή μπορεί να βελτιωθεί όχι στο άμεσο μέλλον, που είναι το αναγκαίο, αλλά ούτε καν σε ορίζοντα 5ετίας» αναφέρει στην επιστολή της η ΟΔΥΕ σημειώνοντας πως «οι συνθήκες στα Δικαστήρια όλης της χώρας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, ώστε όλοι πλέον να μιλάνε για «αρνησιδικία».

Όπως δε επισημαίνει έχει θέσει τα προβλήματα υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά επί 2,5 χρόνια αυτή «δεν ανταποκρίθηκε ούτε στα στοιχειώδη ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας».

Υπό τα δεδομένα αυτά, η ΟΔΥΕ προχώρησε σήμερα σε 24ωρη απεργία ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2020 και διεκόπησαν στις τον Μάρτιο του ίδιου έτους, λόγω της πανδημίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *