Αυτό είναι το εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης

Την Τρίτη αναμένεται ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, που θα συζητήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν νέα μέτρα και εισηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θέτει εκτός συζήτησης τα σενάρια τόσο του καθολικού όσο και των τοπικών lockdown. Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στην παρούσα φάση δεν προκρίνονται νέα μέτρα, καθώς η εφαρμογή των υφιστάμενων περιορισμών που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους αποδίδουν, ενώ διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.
Ωστόσο, εφόσον χρειαστεί, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για παρεμβάσεις ενόψει και των Χριστουγέννων, ανάλογα και με τα δεδομένα που θα προκύψουν στο ζήτημα της μετάλλαξης Omicron.
Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επαναφορά της μάσκας παντού, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους.
Επίσης, υπάρχει σκέψη για αύξηση των rapid test για την προσέλευση των ανεμβολίαστων στην εργασία τους από 2 σε 3 την εβδομάδα ή να διαρκούν
Παράλληλα, εφόσον προκύψει έκτακτη ανάγκη και ως ύστατο μέτρο, υπάρχει το σενάριο του αποκλεισμού των ανεμβολίστων ακόμη και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν αρνητικό rapid test.


Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *