Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο καιρό θα έχουμε την Παρασκευή – Χειμώνας με χιόνια το Σάββατο #Καιρός

Ανοιξιάτικος θα παραμείνει ο καιρός και την Παρασκευή και μάλιστα θα είναι ακόμα πιο ζεστός. Έτσι, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώσουν μετά το μεσημέρι από τα δυτικά-νοτιοδυτικά.


Οι νοτιάδες που θα πνέουν γενικά στα 4 με 5 μποφόρ θα δώσουν τη θέση τους σε σφοδρούς και παγερούς βοριάδες από το πρωί του Σαββάτου και τα βόρεια.

Το Σάββατο από τη Λαμία και νοτιότερα η άνοιξη -αν και με συννεφιά- και οι υψηλές σχετικά θερμοκρασίες θα διατηρηθούν. Αντίθετα, βορειότερα θα επικρατήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες με βροχές και χιονοπτώσεις.

Την Κυριακή θα έχουμε βελτίωση του καιρού με σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ωστόσο θα παραμείνουν ιδιαίτερα ισχυροί φτάνοντας τα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 23 βαθμούς Κελσίου στα βορειότερα τμήματα της Κρήτης.


Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές συννεφιές.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 9 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποιες ομίχλες τις πρωινές ώρες. Μέσα στην ημέρα όμως θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 3 με 4 -τοπικά και 5- μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:


Αναλυτική πρόγνωση από το meteo.gr

Τοπικές βροχές στα δυτικά και στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2024. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 3 έως 18, στη Θεσσαλία από 4 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 18, στη Δυτική Στερεά από 12 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18, στις Κυκλάδες από 14 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *