Meteo: Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης το πρωί της Δευτέρας σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα

Βροχές εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό της Δευτέρας 13/11 σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.


Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο Γύθειο Λακωνίας και ήταν ίσο με 76 χιλιοστά.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν επίσης στο Κομπότι Άρτας (44 χιλιοστά), στους Μολάους Λακωνίας (42), στον Μυστρά Λακωνίας (41), στο φράγμα του Μόρνου (39), στην Καλαμάτα (36), στη Σκάλα Λακωνίας (31) και στο Έλος Χανίων (30). Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το καιρικό σύστημα που διέρχεται από τη χώρα, με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική, επηρεάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.


Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:


α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και η δυτική Κρήτη.

β. Μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *