Μέσα στην τάση των superfoods, των vegan τάσεων και των δίαιτων «χωρίς αυτό και εκείνο», μια από τις πιο παρεξηγημένες τροφές επέστρεψε αναπάντεχα στο πιάτο, είναι το αυγό. «Τα αυγά είναι ένα από τα πιο πλήρη τρόφιμα που υπάρχουν», λέει η φυσιοπαθητικός Ζιλιέτ Αντρό.
Μπορεί, τελικά, η απάντηση σε σταθερή ενέργεια, λιγότερες λιγούρες και καλύτερη διάθεση να βρίσκεται σε κάτι τόσο απλό όσο δύο αυγά την ημέρα;
Παρά τους μύθους για τη χοληστερίνη, οι ειδικοί συμφωνούν πλέον: τα αυγά –ειδικά όταν προέρχονται από βιολογική εκτροφή– είναι διατροφικός θησαυρός, γεμάτος πρωτεΐνη, χολίνη, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη.
Όπως φαίνεται, δεν χρειάζεσαι πάντα ένα superfood από την άλλη άκρη του κόσμου. Μερικές φορές, αρκεί να ανοίξεις το ψυγείο.
Τα οφέλη
1. Καλύτερη συγκέντρωση & διάθεση
Η χολίνη στα αυγά βοηθάει να ξεκινάει η μέρα με καθαρό μυαλό και καλύτερη διάθεση.
2. Μειωμένες λιγούρες
Αντικαθιστώντας το πρωινό κρουασάν με αυγά, νιώθετε χορτάτοι για περισσότερες ώρες.
3. Σταθερά επίπεδα ενέργειας
Η πρωτεΐνη σε συνδυασμό με τα υγιή λιπαρά δίνει ενέργεια χωρίς τα σκαμπανεβάσματα που προκαλούν οι υδατάνθρακες.
4. Βελτίωση σε μαλλιά και νύχια
Χάρη στη βιοτίνη, το θείο και τα απαραίτητα αμινοξέα, τα μαλλιά γίνονται σταδιακά πιο δυνατά και λαμπερά.
5. Υποστήριξη της ορμονικής ισορροπίας
Η παρουσία χοληστερόλης στα αυγά ενισχύει την παραγωγή ορμονών.
6. Προστασία για τα μάτια
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βοηθούν στην προστασία από το μπλε φως — κρίσιμο για όσους περνούν πολλές ώρες μπροστά από οθόνες.
Ο σωστός τρόπος κατανάλωσης
Η φυσιοπαθητικός τονίζει πως ο τρόπος μαγειρέματος παίζει τεράστιο ρόλο.
Οι καλύτερες επιλογές είναι:
- Μελάτα αυγά
- Ποσέ αυγά.


