Συνταγή για πρωτεϊνική σαλάτα με βαμμένα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

23 Απριλίου 2025, 14:15
Χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Τα βαμμένα πασχαλινά αυγά που όλοι έχουμε στο σπίτι μετά τις γιορτές του Πάσχα αποτελούν βασικό συστατικό για μια σαλάτα φουλ στην πρωτεΐνη που θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα επίπεδα λίπους ή να αυξήσουμε την μυϊκή μας μάζα ανά περίπτωση. Με την προσθήκη πρωτεΐνης στη σαλάτα ενισχύουμε τον παράγοντα κορεσμού, ο οποίος θα βοηθήσει στον έλεγχο των μερίδων και στη ρύθμιση της όρεξης για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τα πασχαλινά αυγά είναι η ιδανική πρωτεϊνική επιλογή. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, περιέχει πολλές βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Β12, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Α, βιταμίνης D, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Κ.

Περιλαμβάνει σημαντικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, φωσφόρο, κάλιο και σελήνιο καθώς και χολίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Με βάση τα αυγά συνεχίζεται στο υπόλοιπο «χτίσιμο» της σαλάτας σας.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Ξεκινήστε με μια φυλλώδη πράσινη βάση με λαχανικά.

Προσθέστε αγγούρι κομμένο σε φέτες, παντζάρια σε φέτες ή ντοματίνια.

Προσθέστε καλαμπόκι. Το καλαμπόκι είναι πεντανόστιμο όπως κι αν καταναλωθεί, ψητό ή βραστό. Μια χούφτα από τους σπόρους του είναι ικανή να απογειώσει τη γεύση κάθε σαλάτας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να επιλέξεις καθαρισμένο και βρασμένο καλαμπόκι σε κονσέρβα. Πρόσεξε μόνο την περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αλάτι, και σκέψου το ενδεχόμενο να το ξεπλύνεις με νερό πριν το προσθέσεις στη σαλάτα σου.

Δοκιμάστε ξηρούς καρπούς ή σπόρους, ελιές κομμένες σε φέτες, ή αποξηραμένα φρούτα.

Μην παραλείψετε το dressing επιλέγοντας προτάσεις με ελαιόλαδο και λεμόνι ή και ξύδι. Περιορίστε τις κρεμώδεις επιλογές που είναι υψηλότερες σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Yλικά:

4 μεγάλες χούφτες πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λόλα, σπανάκι, βαλεριάνα, ρόκα )
2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε μικρές ροδέλες
4 βραστά αυγά
200-250 γρ. ραπανάκια
αλάτι

Για το dressing

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μουστάρδα

Eκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Ψήσε τα ραπανάκια για μισή ώρα στο φούρνο αφού τα έχεις αλείψει με λίγο αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις τα πράσινα λαχανικά, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ψητά ραπανάκια και τα αυγά. Φτιάξε το dressing ανακατεύοντας καλά τα συστατικά του. Περίχυσε το dressing στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Αυτό είναι το κόκκινο κραγιόν που ταιριάζει σε όλες – Πώς θα το φορέσετε σωστά

Το κόκκινο κραγιόν είναι διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας, αυτοπεποίθησης και glam

Αντίο στο μικρό μαύρο φόρεμα: Aυτό το κομμάτι θα φορέσουμε τις γιορτές

Το κλασικό μίνι μαύρο φόρεμα δεν είναι πια το απόλυτο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Iδέες για να στολίσετε το τζάκι του σπιτιού σας

Δώστε νέα ζωή στο τζάκι σας αυτά τα Χριστούγεννα με

Το αλάνθαστο σημάδι που δείχνει ότι μία σχέση έχει «τελειώσει»

Γενικώς σε όλες τις σχέσεις κάποια στιγμή θα «σκάσουν» προβλήματα.

Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την Ψυχολογία

Τα Χριστούγεννα φέρνουν φωτισμένους δρόμους, οικογενειακές συγκεντρώσεις και προσδοκίες για