Παραδοσιακά οι νοικοκυρές φτιάχνουν τα πασχαλινά κουλούρια τους τη Μεγάλη Πέμπτη ώστε να είναι έτοιμα για την Ανάσταση. Προκειμένου λοιπόν να προλάβετε να αποφασίσετε πώς θα ρυθμίσετε τον χρόνο σας δείτε την παρακάτω συνταγή ώστε να προλάβετε να ψωνίσετε τα υλικά και να προετοιμαστείτε από τώρα!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μέτρια αυγά
- 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. μαχλέπι
- 1/6 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
Η εκτέλεση είναι εύκολη. Δουλεύετε την άχνη με το βούτυρο και τα αρωματικά ώστε να αφρατέψουν ενώ στον χυμό πορτοκαλιού βάζετε τη σόδα να αφρίσει και τη ρίχνετε στο μίγμα.
Το αλεύρι το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ κουταλιά κουταλιά μέχρι η ζύμη να γίνει βελούδινη.Μην τη χτυπήσετε πάρα πολύ γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλουράκια. Καλή επιτυχία!