Το Plan B του Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας – Ακραίο σενάριο για περιορισμό σε βιομηχανίες

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι συσκέψεις με τα συναρμόδια υπουργεία  και κυρίως με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, είναι συνεχείς, προκειμένου να καταρτιστεί έγκαιρα σχέδιο  μακροπρόθεσμης διάρκειας.  


Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε διαβούλευση με Ιταλικές εταιρείες ενέργειας για τη διατήρηση αποθεμάτων φυσικού αερίου, δεδομένου ότι οι “αποθήκες” που διαθέτει η Ελλάδα δεν είναι αρκετές.
Την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις για την κατασκευή νέας, πλωτής μονάδας αποθήκευσης LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας είναι σε εξέλιξη, παρ’ ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα ως προς την υλοποίηση του. 

Επιπλέον εξετάζεται και η ετοιμότητα εξόρυξης λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαθέσιμων λιγνιτικών μονάδων.
Η ΔΕΗ αναμένεται να καταθέσει ετήσιο πλάνο εξόρυξης του λιγνίτη στα ορυχεία της.

Υπό εξέταση είναι και  η μετατροπή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Πρόκειται για πέντε μονάδες της ΔΕΗ, του Ήρωνα και της Elpedison. 

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση του ΔΕΣΦΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και της ΡΑΕ.


Ένα ακραίο σενάριο που εξετάζεται είναι περιορισμοί στην κατανάλωση ενεργοβόρων βιομηχανιών και διακοπές ρεύματος στις επαγγελματικές και οικιακές καταναλώσεις


Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *