Τα στοιχεία που δείχνουν πως «το καλάθι λειτουργεί» παρουσίασε ο Γεωργιάδης

«Από τα 816 προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού, τα στοιχεία μετά από έξι εβδομάδες δείχνουν ότι το 72% των προϊόντων έχει σταθερές τιμές, το 19% έχει μείωση και το 9% έχει αύξηση» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN.


   «Σήμερα μπαίνουμε στην 6η εβδομάδα λειτουργίας στο «καλάθι του νοικοκυριού». Για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, στα δύο τρίτα των προϊόντων έχουμε σταθερές τιμές. Από τα 816 προϊόντα, τα 70 είχαν αύξηση (9%), τα 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν σταθερά (72%), αν συνυπολογιστεί ότι αυτό το μήνα είχαμε και 10% πληθωρισμό. Δηλαδή κανονικά θα έπρεπε τα 128 ευρώ που στοίχιζε το καλάθι την πρώτη εβδομάδα να έχουν γίνει σήμερα 140 ευρώ, ενώ τώρα είναι 100 ευρώ» σημείωσε.

    «Άρα, το καλάθι λειτουργεί και θέλω να ευχαριστήσω τους καταναλωτές γιατί ο λόγος που λειτουργεί είναι γιατί οι καταναλωτές το προτιμούν. Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο και θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία πολύ αναλυτικά. Για παράδειγμα, αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα του καλαθιού σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό. Μιλάμε για τεράστιο νούμερο» τόνισε.

Δείτε όσα είπε στο OPEN

   

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *