Τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για να «φρενάρει» την ακρίβεια σε ενέργεια και ράφια

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της για τη μείωση του κόστους ενέργειας ακόμη και χωρίς τη «βούλα» των Βρυξελλών. Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αποφασιστική παρέμβαση που θα μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.


Στόχος της κυβέρνησης είναι να πλησιάσουν οι τιμές λιανικής τα προ κρίσης επίπεδα, και γι’ αυτό μελετά διάφορα σενάρια. Από το πλαφόν στην χονδρική τιμή, έως ακόμη και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής με τη μορφή που έχει σήμερα. Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το εθνικό σχέδιο από τον Ιούνιο, οι επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο θα συνεχιστούν και το Μάιο.

Το εθνικό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει μέτρα και για την ακρίβεια στο ράφι. Μεταξύ άλλων εξετάζονται και νέα επιταγή ακρίβειας, ενώ από το τραπέζι δεν έχει φύγει η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα. Επιπλέον η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει τον μειωμένο ΦΠΑ σε τουρισμό και Μεταφορές και το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ ήδη έλαβε απόφαση για τη διαγραφή αγροτικών χρεών ύψους 812 εκατ. ευρώ. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *