Συντάξεις: Σήμερα οι ανακοινώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη – Ποιοι θα λάβουν το επίδομα

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού για τις συντάξεις που δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.


Το έκτακτο αυτό επίδομα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ενίσχυσης για αυτές τις συντάξεις θα κυμανθεί γύρω στα 300 ευρώ και θα αφορά όλους εκείνους που δεν έλαβαν κάποια επιπλέον στήριξη το προηγούμενο διάστημα. Το ποσό αυτό αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.300 ή 1.500 ευρώ σύνταξη και μικρότερο για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να μπει και κόφτης στις πολύ υψηλές συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι που αναμένεται να δουν σύντομα την αύξηση στους λογαριασμούς τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι όσοι:

  • Δεν έλαβαν καμία αύξηση καθώς διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά
  • Δεν έλαβαν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα καθώς δεν ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων αφού οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 800 – 1.000 ευρώ.
  • Δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ / μήνα και δεν είχαν ούτως ή άλλως κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας στις αρχές του χρόνου, προέκυψαν τα εξής: 


  1. Αύξηση της τάξεως του 7,75% παίρνουν 1.724.713 συνταξιούχοι. Από αυτούς, το 80%-85%  είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75%, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των υπολοίπων είδε αυξήσεις που ξεπερνούν το 7%, αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν. 
  2. 912.644 συνταξιούχοι είδαν ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. 
  3. 1.206.624 συνταξιούχοι έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. Η πλειονότητα από αυτούς είδαν και την καταβολή ενός ακόμη έκτακτου βοηθήματος το προηγούμενο Πάσχα. 
  4. 231.655 συνταξιούχοι είδαν ήδη την 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση (επανυπολογισμός – προσωπική διαφορά).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Συντάξεις: Σήμερα οι ανακοινώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη – Ποιοι θα λάβουν το επίδομα”