Συντάξεις Φεβρουαρίου: Το πρόγραμμα πληρωμών και οι αυξήσεις

Ο  e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου οι οποίες περιλαμβάνουν αυξήσεις έως και 7,75% σε 1,7 εκατ συνταξιούχους.


Το πρόγραμμα πληρωμής έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.


Ποιες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις


Όσες συντάξεις εκδόθηκαν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 θα δουν αύξηση έως 7,75%. Συγκεκριμένα η αύξηση αυτή αφορά τις κύριες συντάξεις γήρατος, γήρατος λόγω αναπηρίας, λόγω αναπηρίας καθώς και λόγω θανάτου, ενώ η αίτηση πρέπει να έχει γίνει έως 30 Νοεμβρίου 2022.

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις για τον Ιανουάριο, αυτές θα πιστωθούν στην σύνταξη του Φεβρουαρίου, αναδρομικά, για τους συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά – ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά.

Δικαιούχοι είναι:

Συνταξιούχοι που δεν έχουν προσωπική διαφορά


Συνταξιούχοι που έχουν μικρή προσωπική διαφορά η οποία θα εξαλειφθεί από την αύξηση

Συνταξιούχοι που έχουν αρνητική προσωπική διαφορά

Τι ισχύει με την προσωπική διαφορά

Όσοι δεν δικαιούνται πραγματική αύξηση στην σύνταξή τους, αλλά μόνο λογιστική, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα από τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά, στο τέλος Φεβρουαρίου, για τη μείωση της προσωπικής τους διαφοράς, προκειμένου στο μέλλον να μπορέσουν να δουν αύξηση και στην τσέπη.

Παλαιοί συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από 60-70 ευρώ δεν θα δουν αύξηση στην τσέπη μέσα στο 2023. Πρόκειται κυρίως για πρώην εργαζόμενους με συντάξεις γύρω στα 700-800 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *