Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΒΕΑ, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο Greek – Albanian Forum

Στις ελληνο-αλβανικές οικονομικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μιλώντας στο Greek-Albanian Forum που διοργανώθηκε στις 21 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αλβανός Πρωθυπουργός, κ. Έντι Ράμα,  συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων.


Ειδικότερα, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στις σημαντικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει διαχρονικά οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ενεργή στήριξη του ΕΒΕΑ στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδας-Αλβανίας που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο ΕΒΕΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν 60 στοχευμένες B2B συναντήσεις που οδήγησαν σε πλήθος εμπορικών συμφωνιών, καθώς και στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Τιράνων, γεγονότα που υποδηλώνουν την αποφασιστικότητα των δύο μερών να ενισχύσουν περαιτέρω τις εμπορικές τους σχέσεις.

Παράλληλα, η κυρία Εφραίμογλου μιλώντας για τα σημαντικά περιθώρια επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Αλβανίας. Από την πλευρά τους, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα και η Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Αλβανίας, κα Delina Ibrahimaj στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ για την καλή και εποικοδομητική συνεργασία της.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, κ. Συμεών Τσομώκος, συμμετείχαν, επίσης, από την ελληνική πλευρά ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, κα Κωνσταντίνα Καμίτση, και από την αλβανική  η Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κα Delina Ibrahimaj, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Besart Kadia, η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα κα Luela Hajdaraga, καθώς και πλήθος ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων με δραστηριότητα στην Αλβανία.


Από πλευράς του ΕΒΕΑ συμμετείχε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Δημήτριος Δημητρίου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *