Στο μισό το Τέλος Επιτηδεύματος οριζόντα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ένα χρόνο πριν την κατάργησή του

 

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δώρο στους ελεύθερους επαγγελματίες λίγο πριν τα Χριστούγεννα αφού κόβει στο μισό το Τέλος Επιτηδεύματος οριζόντια για όλους, ένα χρόνο πριν την οριστική του κατάργηση.


Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη βήμα καλής θέλησης περικόπτοντας στο μισό το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο για εκείνους που θα πληρούν τα κριτήρια.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε δια τηλεοράσεως ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως τελικά η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι στο αρχικό σχέδιο η διάταξη που εμπεριέχονταν στο φορολογικό νομοσχέδιο, που έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν θα ισχύσει το τεκμήριο για εκείνους που θέλουν να ελεγχθούν», ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν εννιά σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο. Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές. «Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», δήλωσε παράλληλα ο Κ. Χατζηδάκης. Όποιος θέλει, μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.


Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *