Στη Χαλκίδα η διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕ της ΚΕΕΕ στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ευβοίας – Παρών ο Χρήστος Σταϊκούρας

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Επιμελητήριο Ευβοίας πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδος, (ΚΕΕΕ) ενώ παράλληλα δόθηκε το όνομα του πρώτου προέδρου του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνου Ι. Καράκωστα στην αίθουσα του επιμελητήριου, με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.


Το παρών έδωσε και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμα, στο πλαίσιο των εργασιών, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, ενώ σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών  και υποψήφιος βουλευτής, κ. Χρήστος Σταϊκούρας ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, η δήμαρχος Χαλκίδας, κ. Έλενα Βάκα, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ και πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη την χώρα. Ακόμα, παρέστησαν και οι πρώην πρόεδροι του επιμελητήριου Ευβοίας, κκ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, Γαληνός Λαουτάρης και Βαγγέλης Σταύρου. Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη θετική πορεία της Ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των επιχειρήσεων, αλλά και των Επιμελητηρίων, από όποια θέση και αν βρίσκεται. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Γιάννης Γεροντίτης, αναφέρθηκε στη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Το ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αλλά και προτάσεις ώστε να επιλυθούν οι δυστοκίες αποτέλεσαν βασική θεματική των εργασιών.

H ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,


 Είμαι στην ευχάριστη θέση, τόσο εγώ όσο και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης να βρισκόμαστε σήμερα, για ακόμα μια φορά σε ένα από τα επιμελητήρια της ελληνικής περιφέρειας, δείχνοντας στην πράξη, ουσιαστικά και μεθοδικά, ότι η αποκέντρωση του θεσμού βασίζεται στη πραγματικότητα, τον ρεαλισμό και πάντα με την ανάδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται για τις επιχειρήσεις, από τους συναδέλφους της Ελλάδας, εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


 Είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, όλοι εσείς, που μεταφέρετε με απόλυτη σαφήνεια στο προεδρείο τα προβλήματα της τοπικής επιχειρηματικότητας και μας βοηθάτε να συνθέσουμε και να διεκδικούμε λύσεις.

Μετά το Ναύπλιο, την Κατερίνη, τη Λέσβο, τη Λειβαδιά, την Πάτρα, τα Χανιά, την Έδεσσα, τη Ζάκυνθο και τώρα τη Χαλκίδα, όπου μαζί με τους συναδέλφους που εκπροσωπούν την δυναμική, νησιωτική επιχειρηματικότητα , θα συζητήσουμε όλες εκείνες τις προτάσεις μας προς την πολιτεία , ώστε να προκύψουν λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν.

 Είναι βασική επιδίωξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων να υπάρξει ο μέγιστος βαθμός αποκέντρωσης, γιατί μόνο έτσι γινόμαστε κοινωνοί των προβλημάτων της περιφέρειας και με αυτόν το τρόπο μπορούμε πολύ καλύτερα να μεταφέρουμε στην πολιτεία τα θέματα και να διεκδικήσουμε -όπως ορίζει ο θεσμικός μας ρόλος-  λύσεις….

Τώρα που μιλάμε για τις λύσεις, είναι δεδομένο ότι έπειτα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατά τις οποίες ο ελληνικός λαός αποφάσισε να μην έχουμε τις ανατροπές και τις εντάσεις, που βιώσαμε στις αναμετρήσεις της μνημονικής περιόδου, απομένουν οι νέες εκλογές για να επιβεβαιώσουν το θετικό κλίμα στην οικονομία.


Η λαϊκή βούληση είπε όχι στις όποιες περιπέτειες επιδίωκαν ορισμένοι, που δυστυχώς, η ενσυναίσθηση για το ρεαλισμό και την εξέλιξη της χώρας σε ένα παγκόσμιο δυσμενές περιβάλλον, απουσιάζει.

Ήδη, το κλίμα αυτό -ότι η χώρα αλλάζει- το έχουν αντιληφθεί οι διεθνείς οίκοι και αναμένεται, όταν ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, επανέλθουμε στην νέα τετραετία διακυβέρνησης της χώρας και σε ένα περιβάλλον που θα μας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να φέρουμε και πάλι όπως ήδη κάνουμε, τους στόχους του επιχειρείν στους νέους υπουργούς, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον  και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεωπολιτική της θέση, το καλό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.

Πάνω από όλα, να εκμεταλλευτούμε την σταθερότητα, την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται, ώστε εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε μοναδικά σε αυτόν τον τόπο.

Να επιχειρούμε…

Να δημιουργούμε, να επενδύουμε, να δίνουμε θέσεις εργασίας, να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να γεννάμε δίκαιο πλούτο σε αυτόν τον υπέροχο τόπο που φιλοξενεί την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Είναι μοναδική ευκαιρία να πούμε όλοι μαζί, επιτέλους ένα οριστικό όχι στην ανασφάλεια. Τα επόμενα χρόνια, να αποτελέσουν χρόνια ευημερίας και ανάπτυξης από όλους μας για όλους μας… Χωρίς πισωγυρίσματα. Χωρίς ανατροπές, περιπέτειες και αιφνιδιασμούς.

Σας ευχαριστώ».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *