Σκυλακάκης: «Παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ και φέτος θα πάει στο 160%»

 

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έκανε αναφορά στο τεράστιο επίτευγμα της κυβέρνησης με την τιθάσευση και μείωση του χρέους και τόνισε ότι η ΝΔ παρέλαβε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ και φέτος θα πάει στο 160%.


«Είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, η κομισιόν αναφέρει ότι θα φτάσουμε 1,9% και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος χώρος στην οικονομία για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών για το 2023», σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

«Παραλάβαμε το χρέος στο 180% του ποσοστού του ΑΕΠ, πέρυσι έφτασε στο 171% και φέτος θα πάει στο 160%, πρόκειται για τεράστιες μειώσεις του χρέους», τόνισε στο ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημείωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως η δυνατότητα της οικονομίας να αποπληρώνει το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερη.

«Είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, η κομισιόν αναφέρει ότι θα φτάσουμε 1,9% και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος χώρος στην οικονομία για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών για το 2023», σημείωσε και προέβλεψε ότι για το 2024 θα είναι πιο σφιχτά τα πράγματα.


Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε πως όταν πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα στους οίκους αξιολόγησης, θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα και στα επιτόκια.ό


Εξήγησε πάντως ότι «θα πάμε σε καλύτερα επιτόκια σταδιακά και όχι μέσα σε μία μέρα. Θα βελτιώνονται όσο βελτιώνεται και η αξιοπιστία της χώρας και θα προσεγγίζουμε το μέσο όρο των επιτοκίων της Ευρώπης που είναι τουλάχιστον 1,5% κάτω από τα ελληνικά».

Πηγή: skai.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *