Σχέδιο επιδότησης φυσικού αερίου για να πέσει η τιμή στο ρεύμα

«Ετοιμάζουμε παρέμβαση στο φυσικό αέριο για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος» αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.


Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, δήλωσε ότι «χρειάζεται να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ρεύματος για τον λόγο ότι τους τελευταίους μήνες και ειδικά με την παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπήρχε μια αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου που – πολλές φορές και για μεγάλα διαστήματα – δεν ανταποκρινόταν στους κανόνες προσφοράς και ζήτησης. Επομένως θα πρέπει και η ΕΕ αλλά και σε εθνικό επίπεδο να επεξεργαστούμε σχέδια για να καταφέρουμε να υπάρξει αυτή η αποσύνδεση».

Σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς το σχέδιο είναι υπό επεξεργασία, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης πρόσθεσε, ωστόσο, πως «είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, προέκυψε με βία και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Επομένως ο δικός μας σχεδιασμός προσαρμόζεται σε αυτές τις συνθήκες οι οποίες αλλάζουν και κανείς δεν γνωρίζει το βάθος και την ένταση της κρίσης. Αλλά στο πλαίσιο αυτό κάνουμε κάθε τι δυνατό και νομίζω ότι θα υπάρξει ένα πλαίσιο παρέμβασης το επόμενο διάστημα, που μπορεί να δίνει λύση».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *