Πώς ένα χρόνο μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου «οι μύθοι Τσίπρα καταρρέουν στην πράξη» παρουσιάζει ο Χατζηδάκης

«Έναν χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για την Προστασία της Εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει παραπάνω δύναμη και δικαιώματα και οι μύθοι του κ. Τσίπρα καταρρέουν στην πράξη!» επισημαίνει σε ανάρτηση του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας μάς κατηγορούσε για “οδοστρωτήρες”, όταν φέραμε το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας. Έναν χρόνο μετά, η πραγματικότητα τον διαψεύδει ξανά!» και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι γονείς απέκτησαν παραπάνω γονικές άδειες και τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, αν αυτό τους εξυπηρετεί κι εφόσον το συμφωνήσουν με τους εργοδότες τους.

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Παράλληλα, το δικαίωμα αποσύνδεσης για τους τηλεργαζόμενους εμποδίζει την κατάχρηση του ωραρίου τους. Με μία σειρά από αυστηρές ρυθμίσεις για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία, επιδιώκεται να περιοριστεί το πρόβλημα αυτό. Οι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι στα ντελίβερι απέκτησαν παραπάνω δικαιώματα για την υγεία και την ασφάλειά τους και οι εργατοτεχνίτες είδαν την αποζημίωση απόλυσής τους να εξισώνεται με αυτήν των υπαλλήλων» συμπληρώνει ο κ. Χατζηδάκης.

«Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας, όμως, εκτός από όλες αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις του, συνέβαλε να γίνει η Ελλάδα μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα των φύλων και στη μείωση της ανεργίας από το 17,2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022, σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως για τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *