Ποια μέτρα στήριξης για ρεύμα και φυσικό αέριο ανακοινώνει σήμερα ο Σκρέκας

Τις ανακοινώσεις για το νέο ενεργειακό πακέτο πρόκειται να κάνει σήμερα το πρωί στις 10.15 ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.


Με βάση τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» τις τελευταίες μέρες σε κυβερνητικό επίπεδο και αν δεν έχουν υπάρξει άλλες διαφοροποιήσεις των τελευταίων ωρών, τα τιμολόγια θα διαμορφωθούν ως εξής:

– Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα ανέλθει σε 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) άρα η ελάφρυνση ανά νοικοκυριό θα είναι 51 ευρώ.

– Για τα νοικοκυριά θα συνεχίσει να επιδοτείται η κύρια κατοικία και τα τιμολόγια που είναι εκτεθειμένα στις ενεργειακές ανατιμήσεις (με ρήτρες αναπροσαρμογής) και όχι εκείνα που έχουν σταθερά συμβόλαια. Και πάλι η χρέωση θα αφορά τις 300 πρώτες κιλοβατώρες και θα είναι κλιμακωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμετάβλητη θα παραμείνει η επιδότηση στο φυσικό αέριο καθώς θα διατηρηθεί στα 20 ευρώ με επιπλέον διάθεση 20 ευρώ που θα παράσχει στο πελατολόγιό της η ΔΕΠΑ.
Για τα επαγγελματικά τιμολόγια, η επιδότηση για το Φεβρουάριο αναμένεται να καθοριστεί στα 20 €/MWh από 30 €/MWh που είχε καθοριστεί για το μήνα Ιανουάριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *