Παύλος Μαρινάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: «Δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντί μας καμία επαγγελματική ομάδα αλλά να περάσει μία δίκαιη μεταρρύθμιση»

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε αναφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει απέναντί της καμμία επαγγελματική ομάδα, αλλά θέλει να κάνει μια δίκαιη μεταρρύθμιση και ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης.


Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε σήμερα (13.11.2023) στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” και για την ακρίβεια.

«Η σκληρή μάχη που δίνουμε με την ακρίβεια, χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι οι έλεγχοι και θα έπρεπε να είναι αυτονόητοι αλλά μέχρι το 2019 η αντίστοιχη υπηρεσία ήταν ανύπαρκτη. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο τρίτος και σημαντικότερος πυλώνας είναι η αύξηση του εισοδήματος. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είχαμε αύξηση του εισοδήματος. Έχουμε μία κυβέρνηση που κάνει αυτό που λέει», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Όσο για το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελευθέρους επαγγελματίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε στόχος είναι να γίνει μια δίκαιη μεταρρύθμιση.

«Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από το κατώτατο μισθό και είναι μία κατάσταση που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είναι μία πρωτοβουλία όπου αφορά ένα πλέγμα μέτρων που αφορά και τα Airbnb, την αυστηροποίηση της χρήσης μετρητών στις αγοροπωλησίες και άλλα. Πιστεύουμε στην κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου αλλά θα εξετάσουμε κάθε πρόταση για σημειακές παρεμβάσεις. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντί μας καμία επαγγελματική ομάδα αλλά να περάσει μία δίκαιη μεταρρύθμιση με τη φιλοσοφία του να έχουμε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης. Επιπλέον, μειώνεται ο τελευταίος φόρος, από όσα είχαμε πει το 19’, κατά 50% και 25% αντιστοίχως, το τέλος επιτηδεύματος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *