«Παράθυρο» Σταϊκούρα για παράταση στη ρύθμιση οφειλών της πανδημίας

Για όσο απαιτηθεί θα συνεχιστεί η στήριξη του κράτους σε νοικοκυριά  και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εξωγενούς, διπλής δοκιμασίας στο υγειονομικό πεδίο και στο πεδίο των τιμών υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στο ethnos.gr, περιγράφοντας τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.


Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως εξετάζεται παράταση στη ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας, ενώ αναφέρεται και σε μια σειρά μέτρων που είναι στα σκαριά. Ενδεικτικά αναφέρει πως η «άσκηση» για τον ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του κατά 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει πως στην παρούσα φάση στα μέτρα στήριξης δεν μπορεί να περιλαμβάνονται μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, διότι «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στις αρχές του έτους και ότι το δημοσιονομικό κόστος τέτοιων παρεμβάσεων είναι μεγάλο, θα οδηγούμασταν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας δηλώνει «ρεαλιστικά αισιόδοξος» για το τελικό αποτέλεσμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *