Παράταση για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων λόγω του Πάσχα των Καθολικών ζητά το ΕΒΕΑ

Την παράταση για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων λόγω του Πάσχα των Καθολικών ζητά η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, «με επιστολή της Προέδρου του κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη, γνωστοποίησε χθες Τετάρτη 26 Μαρτίου, το αίτημα επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου για παράταση της προθεσμίας εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων, έως τις 2.4.2024, ενόψει των αργιών διατραπεζικών συναλλαγών στις 29.3.2024 και 1.4.2024, λόγω των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη, με συνέπεια την επιβολή προστίμων και την απώλεια ρυθμίσεων για όσους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *