«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλά ενέργεια κάτω του κόστους σε αυτούς που τώρα αποκαλεί καρτέλ» τονίζει ο Σκρέκας

Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει νομοθετήσει φορολόγηση υπερεσόδων σε ποσοστό 90% τόνισε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την παρέμβαση στη χονδρική και την σημασία ενίσχυσης της συμμετοχής των ΑΠΕ στο σύστημα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.


Σχολιάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του «καρτέλ» στο χώρο της ενέργειας, ο κ. Σκρέκας ανέγνωσε όσα έλεγε το 2018 ο κ. Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Όταν δηλαδή έλεγε ότι «προχωρά το άνοιγμα της λιανικής αγοράς» και ότι «ο ανταγωνισμός, μεταξύ των προμηθευτών, οδηγεί σε πιο ανταγωνιστικές προσφορές, προς τους καταναλωτές». «Ρωτάω», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, «τότε ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών και των εναλλακτικών παρόχων και των ιδιωτών, ήταν καλός. Τώρα ξαφνικά είναι καρτέλ;».

Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει ηλεκτρική ενέργεια, πολύ κάτω του κόστους, στους ιδιώτες παρόχους, αυτούς τους ιδιώτες δηλαδή, που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «καρτέλ».

«Μας κατηγορείτε ότι νομοθετούμε με τρόπο που να εξυπηρετούνται συμφέροντα. Ξέρετε τι κάνατε εσείς, ως κυβέρνηση; Από το 2016 μέχρι 17.10.2018, υποχρεώνατε τη ΔΕΗ να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει με τα λιγνιτικά της εργοστάσια και με τα υδροηλεκτρικά της εργοστάσια, στους ιδιώτες παρόχους, σε τιμές πολύ κάτω του κόστους παραγωγής από τη ΔΕΗ, για να ανταγωνίζονται στη συνέχεια τη ΔΕΗ. Αυτό είχατε κάνει», είπε ο κ. Σκρέκας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *