Microsoft: Πράσινο φως για την κατασκευή τριών Data Centers στα Σπάτα – Επένδυση 1 δισ. ευρώ

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να αποχώρησε χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά από 4 χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα του τον ακολουθούν. Επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες όλες φέρουν την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη.


Στο μεταξύ, πράσινο φως έλαβε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την ανέγερση των Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) της Microsoft στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι» του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, όπως ανέφερε την Παρασκευή και ο τέως υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το capital, το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων, συνολικής επένδυσης 1 δισ. ευρώ θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Στο θέμα των Data Centers αναφέρθηκε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος λέγοντας ότι το σχέδιο, το οποίο εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων πριν από περίπου ένα χρόνο, πέρασε με επιτυχία το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην παρούσα φάση βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για να ξεκλειδώσει τα επόμενα στάδια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *