Μετά τη Σύρο ο Γεωργιάδης θα κερδίσει και το μεγάλο στοίχημα των ναυπηγείων της Ελευσίνας

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αξιοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας παρουσίασε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Με ανάρτηση του κάνει μια εκτενή αναφορά των όσων έχουν γίνει και θα γίνουν για την εξυγίανση των ελληνικών ναυπηγείων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης:

«Ήταν μόλις μία εβδομάδα αφότου είχα αναλάβει την θέση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όταν πληροφορήθηκα από τους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σύρου ότι το σχέδιο εξυγίανσης είχε κολλήσει και κινδύνευε να ακυρωθεί.

Το Σχέδιο το είχε εκπονήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο προκάτοχος μου ο κ. Πιτσιόρλας, αλλά εν τω μεταξύ για διάφορους λόγους είχε σταματήσει και κινδύνευε να σταματήσει οριστικά.


Φώναξα τον κ. Ξενοκώστα στο γραφείο μου βάλαμε κάτω τις εκκρεμότητες και τελικά τον Νοέμβριο του 2019, με τον τότε Αμερικανό Πρέσβη κ. Πάγιατ, κάναμε τα εγκαίνια του Ναυπηγείου.


Τότε, στα εγκαίνια αυτά ήρθε και μία αντιπροσωπεία από τους εργαζομένους της Ελευσίνος και μου ζήτησαν να δώσω τον ίδιο αγώνα και για αυτούς.

Και τους το υποσχέθηκα.

Το Ναυπηγείο Σύρου τώρα δουλεύει άριστα, έχει εξοφλήσει όλους τους εργαζομένους του, έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας από τις 150 στις 600 και ο τόπος εκεί σφύζει από ζωή.

Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησα και έλαβα την έγκριση των Συναδέλφων μου για το αντίστοιχο (κατά πολύ πιο περίπλοκο και μεγάλο φυσικά) σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνος.


Κρατήστε την ημερομηνία, διότι στα αντίστοιχα 3 χρόνια, θα έχουν εξοφληθεί όλοι οι εργαζόμενοι και θα έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας από τις 600 που είναι σήμερα στις 2.000.

Η Δυτική Αττική θα σφύζει από ζωή και η ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα θα έχει αναγεννηθεί.

Τρία χρόνια σκληρής δουλειάς από όλους μας και πάντα με το δεξί μου χέρι στο Υπουργείο τον κ. Νίκο Νίκος Παπαθανάσης – Nikos Papathanasis βγάζουν καρπούς.

Θερμές Ευχαριστίες στους συναδέλφους Υπουργούς Νιικο Παναγιωτόπουλο και Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras και στους συνεργάτες τους.

Και φυσικά κυρίως στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Εμπιστοσύνη του.

Γυρίζουμε σελίδα και η Αμερικανική εταιρία Onex με τον κ. Πάνο Ξενοκώστα και την DFC θα κάνουν και στην Ελευσίνα ένα μικρό θαύμα όπως και στην Σύρο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *