Market Pass: Ξεκίνησαν με μια μέρα καθυστέρηση οι πληρωμές

Με καθυστέρηση μιας ημέρας ξεκίνησαν οι πληρωμές του Market Pass, ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για την παράταση του μέτρου. Οι πρώτοι δικαιούχοι που έχουν ήδη δει τα χρήματα της νέας πληρωμής στην άυλη κάρτα τους.


Τα ποσά που θα δοθούν από το Market Pass είναι τα εξής:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό

32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα

32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο


42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα


42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο

52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα

62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα

72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα


Αναμένεται η παράταση του market pass

Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση του μέτρου του Market Pass για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με τις νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιδότηση ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει κανονικά μέχρι τον Ιούλιο, ενώ αρχικά η παράταση επρόκειτο να είναι για τρεις μήνες, με πρόβλεψη για αυτόματη παράταση για άλλους τρεις μήνες – δηλαδή έως το τέλος του έτους.

Το υπουργείο όμως εξετάζει, παράλληλα, και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων: Ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία με υπολογισμό του κόστους ανά μήνα και, σύμφωνα με τα Νέα, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως με την παράταση του μέτρου θα δοθεί η δυνατότητα να υπονληθούν αιτήσεις στο gov.gr ακόμη κι από «κομμένους» του πρώτου κύκλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν εκείνους που πραγματικά πλήττονται από την συνεχιζόμενη ακρίβειας, κυρίως στα ήδη διατροφής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *