Market Pass: Από Δευτέρα πληρωμές και σε άυλες κάρτες – Αιτήσεις έως και τις 15 Μαρτίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες πληρωμές του Market Pass, ενώ την Δευτέρα 6 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές σε άυλες κάρτες, για όσους δικαιούνται το ποσό των 17,60 έως 80 ευρώ το μήνα.


Για τους δικαιούχους που επέλεξαν να εισπράξουν ως έμβασμα στον τραπεζικό τους λογαριασμό φαίνεται να ισχύει το ίδιο χρονοδιάγραμμα, ενώ στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν εκείνοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις ως 15 Μαρτίου.

Με βάση το ισχύον ημερολόγιο πληρωμών, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

  • στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, και
  • στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί 186, 6 εκατομμύρια ευρώ σε 2, 3 εκατομμύρια δικαιούχους. Τρεις στους 4 επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό αν και ισχύει μείωση 20%.


Η διαδικασία ενεργοποίησης της κάρτας

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ, ξεκινάει η διαδικασία για πληρωμή στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό.


Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας sms στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Market Pass: Από Δευτέρα πληρωμές και σε άυλες κάρτες – Αιτήσεις έως και τις 15 Μαρτίου”