Λ. Αυγενάκης για Financial Times: Αισιοδοξία πως η όποια διαταραχή στην παραγωγή φέτας είναι πρόσκαιρη – Δεν συμμερίζομαι την ανησυχία

Απάντηση σε δημοσίευμα των Financial Times για την επίδραση της κακοκαιρίας Daniel στην ελληνική φέτα έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι τα νεκρά αιγοπρόβατα αντιστοιχούν μόλις, περίπου στο 5%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των αιγοπροβάτων της Περιφέρειας έχει διασωθεί

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του «πως σύντομα, και με τη στήριξη του κράτους, η απώλεια θα αποκατασταθεί και η διαθεσιμότητα σε γάλα θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα, με αποτέλεσμα η όποια διαταραχή στην παραγωγή φέτας να είναι πρόσκαιρη».

Όπως τόνισε δεν συμμερίζεται την ανησυχία που εκφράζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα των Financial Times.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

«Σχετικά με το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε από τo Financial Times για την επίδραση της κακοκαιρίας Daniel στην ελληνική φέτα:


  • Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, τα νεκρά αιγοπρόβατα στη Θεσσαλία είναι περί τα 83.000, με τον συνολικό αριθμό των δηλωμένων ζώων (προ καταστροφής) να ξεπερνά τα 1,6 εκατ.
  • Τα νεκρά αιγοπρόβατα αντιστοιχούν μόλις, περίπου στο 5%.
  • Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιγοπροβάτων της Περιφέρειας έχει διασωθεί, μας καθιστά αισιόδοξους πως σύντομα, και με τη στήριξη του κράτους, η απώλεια θα αποκατασταθεί και η διαθεσιμότητα σε γάλα θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα, με αποτέλεσμα η όποια διαταραχή στην παραγωγή φέτας να είναι πρόσκαιρη.

Με βάση τα παραπάνω, δεν συμμερίζομαι την ανησυχία που εκφράζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *