Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές – Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στην οποία παρουσιάζεται ένα νέο εργαλείο για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επαναστατικό χρηματοδοτικό εργαλείο» την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ τόνισε ότι κατέχει «καθοριστικό» ρόλο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο ρόλος της συγκεκριμένης τράπεζας θα είναι καθοριστικός και για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων «για να δούμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές».

Παράλληλα, παρουσιάστηκε σήμερα απ’ την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και τη διοίκηση της ΕΑΤ το νέο πρόγραμμα με την ονομασία «Know your customer», ύψους 2,5 δισ ευρώ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού σημείωσε ότι μέχρι στιγμής η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει 40.000 επιχειρήσεις, είπε ότι «στόχος είναι να φτάσουμε στις 100.000 επιχειρήσεις».


Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μέσω του προϊόντος αυτού η HDB θα κάνει, αντί για τις τράπεζες, την αξιολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και θα εγγυάται στις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς αυτές. Δεν πρόκειται, όπως επισημάνθηκε για επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια οικονομικής υγείας αλλά για περιπτώσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα λόγω μικρού μεγέθους. Με το νέο προϊόν, όπως τόνισε ο υπουργός, θα επιτευχθεί ο στόχος της δανειοδότησης 100.000 επιχειρήσεων που αποτελεί αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.


«Θα κάνουμε εμείς τη δουλειά για τις τράπεζες, θα εγγυόμαστε τον δανεισμό και θα ανοίξουμε την πόρτα για τις επιχειρήσεις στο τραπεζικό σύστημα για να φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επιχειρηματική δικαιοσύνη καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έμεναν εκτός λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος», τόνισε.

Νωρίτερα, όπως εξήγησε σε ανάρτησή του για την εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας είναι η αδυναμία πρόσβασης της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων στον Τραπεζικό Δανεισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «το νέο μας εργαλείο θα αλλάξει εντελώς το τοπίο και θα δώσει πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις! Αθόρυβα δουλέψαμε πάνω από 1,5 χρόνο για να μπορέσουμε να λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις, να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες, να φτιάξουμε το Πληροφοριακό Σύστημα κλπ».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε υφιστάμενα προγράμματα της HDB οι οποίοι αξιολόγησαν θετικά την εμπειρία, ως προς την ταχύτητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *